LSBG vårseminar 2012 - ISBG
Common Norge

LSBG vårseminar 2012

Velkommen til årets vårseminar - vi gjentar etter oppfordring fjorårets suksess med å ha arrangementet på Farris Bad i Larvik.

Igjen er vi klare for årets høydepunkt for det norske samhandlingsmiljøet! I år som i fjor har vi lagt arrangementet til fantastiske Farris Bad i Larvik. Agendaen er spekket med spennende foredrag, og det sosiale er som vanlig ivaretatt siden du kommer i år også! Denne gangen har vi vært så heldige å  toppe det hele med Ron Sebastian, Daniel Reimann og Brian Sherwood, i tillegg til en rekke andre dyktige foredragsholdere.

Med gyldig medlemskap i Lotus Software Brukergruppe/Common Norge, er det ingen deltakeravgift på LSBG sine medlemsmøter. LSBG styret ønsker at alle våre medlemmer skal ha råd til å delta på alle våre arrangementer og holder derfor avgiften på vårseminaret lavest mulig,  og under våre totale kostnader på hotellet. Takket være gode sponsorer er vi heldigvis i stand til å gjøre dette.

Bruk påmeldingslinken og meld deg på i dag.

Du får også muligheten å stille spørsmål til Ron på forhånd, så vil han prøve å besvare dem i plenum.

I år som i fjor ønsker vi å ha en deltagerliste med bilder slik at vi finner hverandre på vårseminaret. Klikk her for å sende bilde ditt til LSBG-styret. (Har du sendt bilde i fjor, trenger du ikke sende det på nytt)

Påmelding  - Våre sponsorer - Se hvem som er påmeldtAdkomstbeskrivelse

 
Dag 1
08:30 - 09:30
Roger Johannessen
Roger er leder i LSBG og har vært aktiv i brukergruppen i mange år både i styret og som foredragsholder. Når han ikke jobber for LSBG er han konsulentsjef i EVRY der han leder et team med dyktige konsulenter.

Rune Carlsen
Rune Carlsen har vært engasjert i LSBG i en mannsalder. Vært styremedlem og leder i mange år og ofte brukt som foredragsholder. På fritiden har han ikke fritid :) Da er Rune tryllekunstner og leverer tjenester innen underholdning via sitt firma MagiskUnderholdning.no
bilde
bilde
Velkommen
Roger Johannessen, leder LSBG
Rune Carlsen, nestleder LSBG

Velkommen til årets vårseminar!

08:30 - 09:30
Ron Sebastian
has been with IBM for 30 years and is currently the Technical Assistant to Alistair Rennie, GM IBM Collaboration Solutions. In this position, Ron performs technical product and technology evaluations, represents the division in critical customer situations, and delivers external and internal technology presentations.
bilde
IBM produkter og framtid
Ron Sebastian, Executive IT Architect Technical Assistant to Alistair Rennie, GM IBM Collaboration Solutions

Rons presentasjon ligger her

Ron vil vise oss det beste fra årets Lotusphere - med praktisk demo av løsningene og oppdatering på alt det som har skjedd siden Januar. Ron er en av verdens dyktigste til å demonstrere og dekker det meste av IBM collaboration portefølgen så her gjelder det å følge med.

08:30 - 09:30
Anders Bergkvist
Anders er ansvarlig for CRM globalt i Jotun og har ansvar for prosjektets gjennomføring. Han har lang fartstid i internasjonal virksomhet.

Ole Martin Rolfheim
Ole Martin er IT spesialisten i prosjektet, og han er det tekniske bindeleddet både til leverandør og Jotuns øvrige IT organisasjon

Roger Johannessen
Roger er konsulentsjef hos EVRY, og han er i dette prosjektet arkitekt og ScrumMaster.
bilde
bilde
bilde
Neste generasjon CRM basert på Notes med XPages og plugin
Anders Bergkvist, Jotun
Ole Martin Rolfheim, Jotun
Roger Johannessen, EVRY

Jotun er et av verdens ledende industrikonsern innen maling og pulverlakk. De har en omfattende Notes/Domino-infrastruktur og lokal bruk over hele verden, der linjekapasitet ofte er en utfordring i seg selv. Bare uker før LSBG sitt vårseminar skal Jotun rulle ut en oppdatert løsning til flere tusen brukere i fem ulike segmenter verden over, med varierende behov. Få med deg foredraget og se en spennende hybrid Notes/Xpages løsning med et dashboard som setter det viktigste i fokus, og kobler opp all relatert informasjon uavhengig av hvor denne ligger. Intelligente maler i Symphony og en Eclipse plugin i sidebar sørger for drag&drop av mail, full oversikt over organisasjonshierarkier, tilbud, avtaler mm.

Kildesal 1-2Kildesal 3
09:30 - 09:45
Anette Rekdal
Anette er seniorkonsulent i EVRY og fokuserer på QA, prosesstyring og dialogen mellom kunde og utvikler.

Roger Johannessen
Roger er leder i LSBG og har vært aktiv i brukergruppen i mange år både i styret og som foredragsholder. Når han ikke jobber for LSBG er han konsulentsjef i EVRY der han leder et team med dyktige utviklere.
bilde
bilde
Agile development manager
Anette Rekdal, EVRY
Roger Johannessen, EVRY

Lotus Notes & Domino er mer enn noe annet plattformen for Agile og RAD, og passer som hånd i hanske for Scrum og andre smidige utviklingsprosesser. Imidlertid hjelper det ikke med en smidig plattform om man spesifiserer i mailer, regneark eller word dokumenter der man helt mangler kontroll og bruker altfor mye tid på administrasjon. En smidig prosess trenger et smidig verktøy som gjør det lett å arbeide riktig - og det blir demonstrert her av Anette. Det er mye nyttig å få med seg både for de som kjenner Scrum til fingerspissene, og de som bare har hørt om det...

09:45 - 10:30
Navn på foredragsholder 1
Kort om foredragsholder 1

Navn foredragsholder 2
Kort om foredragsholder 2

Navn foredragsholder 3
Kort om foredragsholder 3
Lenovo, NDS, Canon og IBM hardware
Diverse foredragsholdere

Lenovo Financial Services:

Du får alle fordelene ved å bruke IT. Vi tar alle ulempene ved å eie IT. Lenovo Financial Services gir deg problemfri PC-park til en forutsigelig kostnad slik at du kan fokusere på din kjernevirksomhet!

NDS:

NDS er en av Norges største systemintergratorer og Norges nest største leverandør av intel baserte klienter. NDS spesialiserer seg på Intel og Microsoft teknologi, samt Citrix og VM Ware. NDS har arbeidet uavbrutt i det norske markedet siden 1979, og er i dag ca. 170 ansatte.


Ketil Hjerpaasen
Han har jobbet i utallige prosjekter hos store aktører i Norges næringsliv. De siste årene har hovedsaklig vært viet til integrasjon i større prosjekter. Ketil er også en av gründerne bak Item og har vært med siden starten i 1999.

Bernardo Sampaio
Bernardo er opprinnelig fra Brasil, men har jobbet internasjonalt i mange år. De siste årene før han startet i Item jobbet han i Opera. Nå er han Seniorkonsulent i Item og en stor bidragsyter til det faglige miljøet der.
bilde
bilde
Dokumenter der de hører hjemme
Ketil Hjerpaasen - Item Consulting
Bernardo Sampaio - Item Consulting

Sier 360, ProArc, NOARK eller SharePoint deg noe? Er du interessert i OSGI, plug-in, Eclipse, Web services?
Utnytter du Notesklienten til det fulle, eller tror du den er proprietær? Dette noe for deg -informasjonen du ikke har råd til å miste.

Item har opplevd en utrolig suksess med sitt plug-in-konsept. Opplev hvor sømløst systemer kan samhandle med drag'n drop arkivering i samme skjermbilde.

Her får du enkel arkivering og gjennfinning. Vi tar deg gjennom en brukers daglige arkiveringsbehov. Vi lover deg aha-opplevelser og du vil gå derfra proppfull av ideer for ny utnyttelse av Notesklienten.


Vanessa Espeland
Vanni, selvutnevnt Webmistress and Creative Master, jobber som senior webutikler, designer, kursholder og generell potet hos Symfoni. Hun sitter i LSBG-styret og har sammen med Rune bl.a. ansvaret for team-aktiviteten.

Rune Carlsen
Rune Carlsen har vært engasjert i LSBG i en mannsalder. Vært styremedlem og leder i mange år og ofte brukt som foredragsholder. På fritiden har han ikke fritid :) Da er Rune tryllekunstner og leverer tjenester innen underholdning via sitt firma MagiskUnderholdning.no
bilde
bilde
Hete SEO fakta med Vanni & Rune
Vanessa Espeland - Symfoni
Rune Carlsen - Magiskunderholdning

Søkemotoroptimalisering (SEO) er kritisk for din bedrifts synlighet og suksess på web, og samtidig et "moving target" som krever kunnskap og dedikert jobbing. Vi ser på hva SEO går ut på, hvordan det virker og hvordan du kan få dine Domino webapplikasjoner til å få den oppmerksomheten de fortjener. I tillegg avslører vi hvordan Rune fikk magiskunderholdning.no til å klatre fra 311. plass til 1. plass på Google ved søk på spesifikke søkeord. Tryllet han til seg plassen? Hvem vet, møt opp og kanskje du får vite svaret ;)


Erik Alexander Løkken
Erik Alexander har 15 års erfaring fra IT-bransjen, og de siste 12 årene har han jobbet dedikert med sikkerhet. Han har lang erfaring med sikkerhetsrelatert arbeid relatert til både drift og administrasjon av Unix (bl.a. Free/Net/OpenBSD, Linux, Solaris og AIX) og Windows-baserte miljøer. Erik Alexander har hatt mange ulike roller bl.a. prosjektleder, sikkerhetsansvarlig, QA, rådgiver, leder, driftsperson og supportansvarlig. Han har også ved flere anledninger holdt foredrag og kurs innenfor ulike fagfelt relatert til sikring av informasjonsteknologi. Erik Alexander har jobbet med ulike fagfelt innenfor sikkerhet, men fokuserer i dag hovedsaklig på etterforskningsarbeid, hendelseshåndtering, sikkerhetstesting og nettverksanalyse.
bilde
Hacking: Fra lek & moro til forretning & alvor
Erik Alexander Løkken - mnemonic

Sikkerhetshendelser er stadig oftere i media. Tidligere var hendelsene ofte knyttet til mer barnslige aktiviteter og rammet ikke nødvendigvis forretningen. I 2011 var det derimot flere store sikkerhetshendelser som fikk høy fokus i media, deriblant innbrudd hos firmaer som RSA, NASDAQ og Citigroup. Angrepene er også ofte veldig avanserte og gjennomført i flere steg. Det har vært flere eksempler hvor det har blitt utstedt eller stjålet sertifikater, som igjen er benyttet til å signere kode benyttet i angrep. Målrettede angrep har også blitt mer vanlig i Norge. I november 2011 gikk NorCERT og PST ut med en pressemelding om at det i Norge hadde forekommet mer enn ti alvorlige datainnbrudd hos større selskaper innen olje, gass, energi- og forsvarssektoren den siste tiden. De siste årene har det også vært en klar økning av nettkriminalitet, hvor det begynner å bli veldig lett å kjøpe seg verktøy som kan benyttes til angrep. Foredraget vil gi noen eksempler på konkrete hendelser, hvordan hendelsene inntraff og litt om utviklingen av angrepsmetoder og trusselaktører har vært de siste årene.

Dag 2
09:00 - 09:15
Brian R. Sherwood
GBS
bilde
Automated Transformation and Flexible Operation of Domino Applications
Brian R. Sherwood, GBS

Would you like to use your existing Domino applications in your web browser, iPad? Have you ever thought about modernising your Domino applications with ease and without a hassle? If you answer one of these questions with "Yes" don't miss our session. We will show you how to easily transform existing Domino applications into modern web-ready XPages applications. Open up new usage scenarios and reduce the time, cost and number of resources required to modernise and web enable your application environment.  Will include live demonstration of the much discussed GROUP Transformer, and feedback from some real projects.

09:00 - 09:15
Daniel Reimann
Panagenda
bilde
A Performance Boost for your IBM Lotus Notes Client
Daniel Reimann, Panagenda

Would your users like their Lotus Notes client to perform faster? Do some applications and clients seem to load slowly? Come join Daniel Reimann and learn where to look to find out what’s wrong and resolve it. Find out how to debug your client, deal with outdated ODS’, network latency and application performance issues and more importantly understand why you should care. Gather best practices on how to streamline location and connection documents and why the catalog.nsf is so important. Improve your IBM Lotus Notes client installations to provide a better experience for a happier you and happier end users!

Kildesal 1Kildesal 2Kildesal 3
09:15 - 10:00
Lars Schorling
Kort om foredragsholder 1
bilde
Integrering af kalenderdata direkte i virksomhedens applikationer
Lars Schorling, VP of Sales - OnTime

Se hvordan OnTime Group Calendar 2011 kan anvendes til at integrere virksomhedens andre løsninger såsom telefon-system, Intranet, CRM integration, eller andre forretningsapplikationer.
Se også hvordan OnTime Social edition tilfører rigtig kalenderintegration til IBM Connection ved at tilbyde flere widgets der viser ledighed i forskellige sammenhænge samt understøttelse for social mødeplanlægning.

09:15 - 10:00
Daniel Reimann
Panagenda
bilde
Client, Server and Application monitoring and optimization done right!
Daniel Reimann, Panagenda

IT professionals have to deal with more and more monitoring challenges when it comes to monitoring their infrastructure, especially as the infrastructure grows larger. Even though IBM Lotus Notes and Domino is often a small part of that total IT monitoring function, the Lotus family of products are often considered a strategic and mission critical platform. But few companies actually posses the knowledge to EFFICIENTLY manage, analyze and optimize their servers, clients and applications. Mere operational management may have been enough for yesterday's IT. Today, monitoring has to extend to optimization, which involves making sense of hundreds of relevant Notes and Domino statistics, some of which are hidden in various places across the servers and client. Understanding how a particular server configuration impacts clients, for example, or predicting how client changes will impact your servers, is another often mysterious area of IBM Lotus Notes and Domino management. Come join Daniel Reimann on an excursion into understanding integrated server and client monitoring and best practice server and client optimization.

09:15 - 10:00
Christopher Conradi
Christopher jobber i IBM Business Analytics. Han er teknisk ansvarlig for løsningene vi finner under Business Intelligence og Prediktiv Analyse. Med stor entusiasme snakker Christopher om ny teknologi som vil gi bedrifter et forsprang inn i fremtiden.

bilde
En innføring i Business Analytics
Christopher Conradi, Client Technical Professional Business Analytics - IBM

Business Analytics er IBMs aller største satsningsområde i årene som kommer. Men hva er det egentlig? Og hvilke muligheter gir det? Christopher Conradi vil gi en innføring i IBM Business Analytics og vise demonstrasjoner av de mest sentrale delene av løsningen.

10:00 - 10:15
Christian Jensen
Manager, System Engineer - Virtualworks

Roar Hansen
Channel Manager - Virtualworks
bilde
bilde
Lotus Notes on steroids
Christian Jensen, Manager/System Engineer Virtualworks
Roar Hansen, Channel Manager Virtualworks

Det er kaos der ute! Dagens informasjonsverden har aldri vært mer kompleks, med informasjon spredt over hundrevis av applikasjoner, tusenvis av filestores, millioner av mailvedlegg og en eksplosjon av cloud applikasjoner. For it-brukere betyr dette at det er enda vanskelig å finne tilbake til riktig informasjon.

10:15 - 11:00
Daglig leder/Manager 3ESS Konsulentselskap AS.
Representant i Norge for Trilog Group Inc
bilde
Social Project Management - Prisvinnende løsning som kjører på IBM Connections
Kurt Arild Larsen - Trilog Group Inc

Trilog Group Inc den første og eneste IBM Business Partner som tilbyr en programvare løsning for IBM Connections. Prosjektløsningen er fullt ut integrert med Connections og benytter de ulike tjenestene i systemet for bedre sosial samhandling. Trilogs Projexec5 har vunnet årlige IBM priser for sin innovative visjon og løsning. Projexec - Social Project Management  programvareløsningen kan brukes som støtteverktøy til mange ulike prosjekter, både store og små. Med et klikk har man oversikt over både plan vs fremdrift, samt økonomisk forbruk vs. budsjettet i prosjektet, - og det samme gjelder for alle løpende prosjekter i organisasjonen, blant annet fordi løsningen viser et snitt av alle prosjektene. For en prosjektleder, eller leder forøvrig er dette i seg selv et viktig argument for konseptet. Likeledes, - prosjektdeltakere har meget enkle mekanismer for å jobbe i prosjekter, - fokus er på å løse oppgavene, - vs. dypdykk inn prosjektverktøyet. ProjExec  er et sosial prosjektstyringsverktøy som hjelper prosjektledere og prosjektdeltakere til å løse sine oppgaver på en ny og bedre måte. Denne komplette løsningen er muligens markedets eneste prosjektstyringsverktøy som gir ledere, prosjektledere og prosjektdeltagere en sosial arbeidsopplevelse.


Christopher Conradi
Christopher jobber i IBM Business Analytics. Han er teknisk ansvarlig for løsningene vi finner under Business Intelligence og Prediktiv Analyse. Med stor entusiasme snakker Christopher om ny teknologi som vil gi bedrifter et forsprang inn i fremtiden.

bilde
IBM Watson: Først Jeopardy!, hva nå?
Christopher Conradi, Client Technical Professional Business Analytics - IBM

Presentasjon i PDF format (ca. 22 MB): http://www.hvafor.no/chr is/lsbg_watson_prezi.pdf

For litt over et år siden vant IBM det amerikanske spørrespillet Jeopardy! med datamaskinen «Watson». Nå er IBM i full gang med å rulle ut teknologien. Christopher Conradi vil vise hvordan kunder utnytter teknologien som vil lede utviklingen av neste generasjons informasjonsbehandling.


Morten Meier
Nordisk sjef for partnere og salg innen IBM samhandlingsløsninger og Social Business.
bilde
Status for IBM Collaboration i Norge
Morten Meier, Nordisk sjef for Partnere og Salg innen IBM Samhandlingsløsninger og Social Business

 

Morten gir en oppdatering rundt IBM sin satsning, resultater, ressurser, fokusområder og den senere tids unike suksess innen Smartere og Sosial -samhandling i Norge.

 


Roger Johannessen
Roger er leder i LSBG og har vært aktiv i brukergruppen i mange år både i styret og som foredragsholder. Når han ikke jobber for LSBG er han konsulentsjef i EVRY der han leder et team med dyktige konsulenter.

Rune Carlsen
Rune Carlsen har vært engasjert i LSBG i en mannsalder. Vært styremedlem og leder i mange år og ofte brukt som foredragsholder. På fritiden har han ikke fritid :) Da er Rune tryllekunstner og leverer tjenester innen underholdning via sitt firma MagiskUnderholdning.no
bilde
bilde
Avslutning og trekning av premier
Roger Johannessen, leder LSBG
Rune Carlsen, nestleder LSBG

Vi har også i år et stort utvalg av premier fra våre sponsorer. Stikker du av med en av dem?

Dag 3