Common Norge
ISBG Facebook Common Norge LinkedIn ISBG Twitter

Men Domino var ikke død!

IBM har nå lansert en tjeneste som gjør at du kan laste opp og teste Notes-applikasjonene dine i skyen. Dette vil bli et svært viktig supplement til IBM Connections Cloud og SmartCloud Notes.

Tjenesten er kalt IBM Domino Application on Cloud (DAC) og all vedlikehold og drift gjøres av IBM. Dette annonserte Ed Brill i Tokyo under IBM Notes/Domino Day i Tokyo tirsdag19. september. Løsningen vil komme i drift fra og med oktober, så det er like rundt hjørnet. 

DAC bruker CENTOS og Docker, noe som IBM har sagt de satser hardt på. Det er derfor ventet at dette vil inkluderes i FP10 for IBM Domino 9.0.1. Denne FP-en er ventet i løpet av inneværende kvartal.

Datasentralene som vil ha denne tjenesten vil ligge i USA, Europa og i Stillheavsområdet av Asia (Japan). Australia, Kina og andre lokasjoner vil følge.

For å kunne bruke denne tjenesten må du ha din egen IBM Notes/Domino-lisens. Maksimum størrelse på .nsf-filene vil være 25GB. 

Følgende funksjonalitet er lovet:

Etter at IBM så langt kun har tilbudt skyløsning for epost og kalender, via IBM Verse, er det mange i miljøet som har mottatt denne nyheten med glede. 

Du får også et verktøy som gjør at IBM analyserer applikasjonene dine for å finne ut hvilke som vil være  best å kjøre i skyen, og hvilke du bør holde lokalt. 

Se IBMs videopresentasjon her: