Common Norge
ISBG Facebook Common Norge LinkedIn ISBG Twitter

Notes og Domino v10 annonsert!

IBM annonserte onsdag kveld en rekke spennende nyheter. Ikke minst det at IBM-partneren HCL overtar all videreutvikling av Domino-platformen.

For å ta det viktigste først:

Ja, det vil bli en versjon 10 av IBM Notes og Domino. En overraskelse for mange, men en gledelig overraskelse. Denne versjonen vil komme i 2018 og er foreløpig kalt Project Saphire.

Den andre overraskelsen er at IBM overlater all utvikling av plattformen til IBM-partneren HCL. IBM har allerede en rekke avtaler med dem på andre produkter i IBMs portfolio. 

Så hva betyr dette? Det betyr at plattformen ikke er død, noe mange har hørt siden 2002.
Det betyr også at det ikke blir noen forandring for kunder eller IBM-partnere overfor IBM. HCL vil gjøre utviklingen, og kanskje assistere IBM fra tid til annen. Men salg, support, PMRer, lisensiering og Passport Advantage vil fortsatt gjøres som før via IBM.

Så den største endringen er at HCL tar over videreutviklingen av plattformen. Med dagens annonsering betyr det at de nå har lovet at normal drift skal fortsette, uavbrutt, slik som i dag. Men at det nå vil begynne å skje mer videreutvikling.

Dette kan vi se fram til:

Og bare for å ha sagt det: Avtalen dekker ikke bare IBM Notes/Domino. Den dekker også Sametime og Verse, både on premise og i skyen.

Her er portfolioen som er en del av avtalen med HCL:

Del gjerne denne artikkelen på Facebook og Twitter, med hashtagen #domino2025